marți, 7 iunie 2016

Beneficiile uleiului de cocos

   Uleiul de cocos are nenumărate beneficii pentru noi și sănătatea noastră, iar în cosmetică este unul dintre cele mai folosite tratamente.Cele mai importante proprietăți ale sale au fost demonstrate de-a lungul timpului, dar pot fi reamintite: anti-inflamatoare, anti-microbiene, anti-virale, anti-fungice.Compoziția sa înseamnă polifenoli, antioxidanți naturali, vitaminele A, C și E, K, Fier, Calciu.Toate aceste elemente generează doar reacții pozitive benefice pentru sănătatea noastră, sistemul nostru imunitar este îmbunătățit, iar colesterolul este păstrat în limite normale. 

   Uleiul de cocos este un ulei vegetal bogat într-un tip de grăsime care se găsește rar în alte alimente, numit trigliceridă.Ori de câte ori consumați trigliceride, acestea se duc imediat în ficat în loc să se depună în alte locuri din organism și să dăuneze.

   Acest fel de ulei are o concentrație foarte mare de acizi grași saturați: lauric 52%, capric și caprilic, acizi care se asimilează foarte repede în organism și care ne dau energie.Este digerat și absorbit rapid, organismul devine mai rezistent și oboseala poate fi înlăturată prin consumul de ulei de cocos.Uleiul de cocos are un nivel ridicat de trigliceride cu lanț mediu, astfel încât oferă calorii pentru energie, dar nu crează exces de grăsimi în corp.Din acest ,motiv, persoanelor care vor să slăbească sau celor care fac sport, li se recomandă uleiul de cocos.

http://bit.ly/24vy3ym


   Cei care țin diete, dar se lovesc de nevoia de dulce, uleiul de cocos este o rezolvare deoarece inhibă pofta de dulce, suprimă apetitul și ajută la creșterea sațietății.Uleiul de cocos este deosebit de versatil când vine vorba de rețete:
   Se poate consuma în loc de unt, se poate topi peste legume, se poate adăuga în ceai sau cafea, în dressingul folosit la salate, în musli sau în clătite, în smoothie-uri, se poate combina cu o omletă delicioasă sau cu orice tip de carne.
   Dacă la prepararea rețetelor obișnuiți să folosiți unt, acesta se poate înlocui cu succes cu uleiul de cocos, iar detoxifierea este mai eficientă dacă folosiți și acest tip de ulei în combinațiile alese.
   Cu uleiul de nucă de cocos puteți găti orice de la floicele de porumb, prăjituri, biscuiți, fursecuri, la creveți, paste sau orez. 

   Uleiul de cocos Jeeva Premium nu conține colesterol și acizi grași trans, nu elimină toxine la temperaturi mari, nu generează radicali liberi dăunători, așa că îl puteți folosi cu maximă încredere în bucătărie și nu numai.
   
   Uleiul de cocos îmbunătăţeşte procesul de absorbţie a substanţelor nutritive, reglează metabolismul şi digestia, iar ultimele cercetări îl recomandă pentru toate grupele de vârstă.
   Se utilizează cu succes pentru tratarea iritației de scutec și a eczemelor, este foarte bun pentru masajul bebelușilor, ajută la înmuierea și eliminarea cojițelor de pe scalpul bebelușilor.Acidul lauric din compoziția uleiului de cocos se regăsește și în laptele matern, așadar sistemul imunitar al copiilor nu are decât de câștigat.
   Cercetările recente arată că trigliceridele cu lanț mediu din uleiul de nucă de cocos traversează bariera de sânge a creierului sprijinind teoria că acestea pot fi metabolizate la corpii cetonici.Aceste trigliceride cu lanț mediu reprezintă o foarte importantă sursă alternativă de combustibil pentru creier și poate imbunătăți funcția cognitivă și ar putea reprezenta îmbunătățiri la pacienții cu Alzheimer, demență și alte afecțiuni neurodegenerative.
   Până și animalele de companie pot folosi și se pot bucura de uleiul de cocos, fie că îl folosiți în hrana acestora pentru o mai bună digestie, fie că îl aplicați extern.Infecțiile și rănile se pot trata cu ulei de cocos, iar blana animăluțelor va fi mult mai strălucitroare.


http://bit.ly/24vy3ym


  Persoanele care cunosc cel mai bine uleiul de cocos Jeeva Premium, sunt femeile, deoarece acest ingredient este o inovație în cosmetică.Pentru un păr sănătos și strălucitor, o piele hidratată și luminoasă, unghii rezistente și îngrijite, uleiul de cocos se folosește singur sau în diferite combinații pentru măști cosmetice sau tratamente.


   Indiferent de motivul pentru care alegeți să folosiți ulei de nucă de cocos, veți face cea mai bună alegere pentru organismul și sănătatea dvs.Dacă doriți să profitați, găsiți aici Uleiul de Cocos 500 ml Raw Organic Extra Virgin- Certificat Kosher, la un preț avantajos.

luni, 6 iunie 2016

Tisa

   În tradiţia populară: tisa, muştarul, usturoiul, amestecate bine, se turna pe gâtul vitelor, contra turbării, şi apoi li se slobozea sânge de la 2 vene de la grumaz.

   Toxicitate: este o plantă toxică care se folosea pentru otrăvirea săgeţilor.
   Toxicitate mai mare au frunzele, în special iarna.

   Compoziţie: tisa conţine taxol care este un excelent antimicotic.
   Se poate folosi în special contra cancerului.
   Se prepară tratamentele cu mare atenţie fiind o plantă toxică.




   În unele locuri se mai foloseşte şi astăzi pentru proprietăţile emenogoge, abortive, antiovulare şi hipertensive.
   Provoacă apariţia ciclului întârziat, scade tensiunea.

   Atenţie! Folosirea frunzelor provoacă adesea accidente mortale.

duminică, 5 iunie 2016

Să slăbim, mâncând!

   Scopul acestei cure de slăbire constă nu doar în dispariția surplusului de kilograme, ci și în schimbarea metabolismului, astfel încât kilogramele pierdute să nu se mai pună la loc.
   Este vorba despre un regim care se reia în mod identic din 4 în 4 zile și durează 90 de zile, timp în care se pot pierde între 15 și 20 de kilograme.
   Dacă se dorește o slăbire mai redusă, dieta se poate întrerupe, dar schimbarea metabolismului nu va mai avea loc.
   Punctul forte al dietei constă în faptul că veți slăbi doar atât cât aveți nevoie, respectiv până când corpul dvs. va ajunge la greutatea optimă, iar slăbirea va fi uniformă. 


   Micul dejun este identic în cele 90 de zile: doar câteva fructe: mere, pere, banane, citrice, struguri. 

   Prima zi: proteine:
   Prânz: carne fiartă sau friptă, 3 felii (200 grame); o felie pâine, de preferat integrală; salată verde, nelimitat, fără ulei.După masă se beau 250 ml supă caldă, doar lichid.În loc de carne, se pot consuma 3 ouă fierte sau lapte sau iaurt sau brânză.
   Cina: la fel ca și prânzul, dar fără supă.Dacă la prânz ați mâncat carne, același fel îl veți consuma și la cină.


   Ziua a doua: fibre:
   Prânz: legume, verdețuri de orice fel: fasole, mazăre, linte, fasole verde, morcovi, roșii, cartofi, crude sau fierte, cu adaos pentru gust: sare, piper, Vegeta, bulion, fără ulei; o felie pâine integrală, salată verde.Cantitatea de legume să corespundă cu cea care încape într-o farfurie adâncă.
   Cina: la fel ca și prânzul, dar jumătate de cantitate. 




   Ziua a treia: carbohidrați:
   Prânz: Paste făinoase fierte, de preferat integrale, cu sos de roșii, ketchup, sau un blat de pizza cu sos de roșii.
   Cina: 2 felii mici de tort sau 2-3 colăcei dulci sau 3 porții de înghețată și, obligatoriu, o bucățică de ciocolata amară.
 

   Ziua a patra: fructe:
   Prânz: amestec de fructe, în cantități nelimitate.
   Cina: la fel. 


   În timpul curei, o dată pe lună, după ziua de fructe, se va ține obligatoriu o zi de dietă doar cu apă.În această zi se beau cel puțin 2 litri de apă plată sau minerală.
   În timpul curei, cafeaua și ceaiul fără zahăr se admit în cantități nelimitate.
   După terminarea curei, se poate mânca normal, cu recomandarea ca micul dejun să fie compus numai din fructe, timp de încă 90 de zile.Dacă în această perioadă mai slăbiți circa 3 kg, înseamnă că schimbarea metabolismului a avut loc.Dacă doriți să mai slăbiți, dieta trebuie repetată, dar numai după o pauză de cel puțin 3 luni.
   Nu vă speriați de cantitatea de mâncare pe care o consumați.Chiar dacă pare mare, greutatea corpului dvs. se va diminua.
   Nu vă pierdeți speranța dacă în primele 10 zile nu slăbiți, pentru că în continuare veți pierde rapid 3-4 kg.
   Nu se schimbă ordinea meniurilor.
   Nu se va neglija nimic din meniul zilnic, fiecare aliment având un rol bine definit pentru organism.

sâmbătă, 4 iunie 2016

Tratarea bolii Alzheimer prin remedii naturiste

   Conform statisticilor actuale, în România incidența tulburărilor mintale care corespund tabloului clinic al bolii Alzheimer a crescut la 883 persoane din 100.000 locuitori.După datele furnizate de ONU, numărul populației de vârsta a treia a ajuns la 500 milioane, comparativ cu 200 milioane în 1950 și se preconizează ca la nivelul anului 2025 numărul persoanelor vârstnice pe glob să fie de 1 miliard.
   Rolul exact al geneticii în boala Alzheimer nu este încă stabilit.Cercetările de ultimă oră au stabilit o legătură a acestei boli cu anumiți cromozomi.Alte cauze includ boala Parkinson, hidrocefaleea, deficiența de vitamina B12, al elementului aur, nivelul scăzut al hormonului tiroidian, sindromul Down, alcoolismul, anumite boli infecțioase sau depresia majoră, la ora actuală necunoscându-se cu precizie cauzele ei. 

   Boala are mai multe stadii evolutive: precoce (faza ușoară), intermediar (faza moderată) sau tardiv (faza severă). 

   Ca factori favorizanți amintim intoxicațiile, avitaminozele, surmenajul și infecțiile. 

   Cantitatea de neuro-transmițători, de acetilcolină, substanțe chimice care servesc drept mesageri între celulele nervoase, este mai mică.Aceste substanțe sunt esențiale în procesul de gândire și al memoriei. 

   Factorii de risc legați de apariția acestei boli sunt:
   Vârsta, loviturile sau rănile la nivelul capului, ereditatea.  


   Din punct de vedere somatic sunt evidente câteva schimbări ce au fost observate la nivelul creierului acestor bolnavi.
   Celulele creierului se micșorează sau dispar și sunt înlocuite cu pete dense, de formă neregulată numite plăci senile.Apar formațiuni neurofibrilare, în interiorul celulelor creierului, afectând sănătatea acestora.O persoană cu boala Alzheimer are mai puțină materie cenușie decât o persoană care nu este afectată de această boală.Această diferență are un proces continuu, afectând funcționarea cerebrală.
   Problematica neuropsihologică se particularizează prin dezvoltarea unui sindrom afazo-agnozo-apraxic cu disartrie logoclonică, sărăcire a limbajului mergând până la logoree neinteligibilă; agnozie, mai ales spațială (bolnavul nu-și mai recunoaște propria cameră); apraxie până la imposibilitatea îmbrăcării, dezbrăcării și chiar a mestecatului. 


   Diagnosticul BA, cea mai frecventă formă de demență, este dificil, fiind stabilit cu certitudine abia post-mortem, când pot fi observate, în creier, plăcile senile și aglomerările neurofibrilare.În timpul vieții diagnosticul se bazează pe dovezile obținute din studierea comportamentului și din testele și observațiile psihologice. 




   Semnele bolii diferă mult de la un bolnav la altul, diagnosticarea bazându-se pe performanțele individului în următoarele 8 aspecte ale cunoașterii:
   1. Orientarea în timp si spațiu.
   2. Controlul mișcărilor și acțiunilor.
   3. Atenția.
   4. Memoria.
   5. Limbajul.
   6. Percepția vizuală.
   7. Rezolvarea problemelor.
   8. Activitatea socială. 


   Diagnosticul este confirmat doar dacă performanțele individului, situate la un nivel inferior, se reduc, dovedindu-se progresive, la testele efectuate câteva luni mai târziu.Observațiile și testele se efectuează pe bolnavii aflați în stadii incipiente ale bolii, deoarece cei aflați în stadii avansate nu mai pot urmări instrucțiunile și nu se pot concentra. 

   Tabloul clinic tipic al BA include:
   Declinul progresiv al funcțiilor memoriei.
   Sărăcirea și deteriorarea judecății și raționamentului.
   Schimbări de atitudine și comportament.
   Apatie, agitație, agresivitate (verbală și fizică), anxietate, dereglări ale somnului, iritabilitate, comportament motor aberant, halucinații (vizuale, auditive, tactile, olfactive).  


   Câteva simptome sunt recunoscute ca însoțind BA.Ele pot apărea însă și în alte cazuri de demență:
   1. Pierderea memoriei care afectează viața de zi cu zi.Se uită în special evenimente foarte recente.
   2. Dificultăți în realizarea sarcinilor familiale (persoanele cu BA pot uita cum se prepara un fel de mâncare sau pot uita dacă au mâncat).
   3. Probleme de limbaj (persoanele cu BA pot uita cuvinte uzuale, înlocuind unele cuvinte cu substitute neadecvate, ceea ce face ca propozițiile rezultate să fie greu de înțeles).
   4. Dezorientare în timp și spațiu (persoanele cu BA se pot rătăci pe propria stradă, neștiind cum să ajungă acasă).
   5. Judecată redusă (persoanele cu BA pot să nu recunoască o infecție ca fiind o problemă pentru care trebuie să apeleze la medic sau se pot îmbrăca inadecvat: haine groase într-o zi toridă).
   6. Probleme cu gândirea abstractă (persoanele cu BA pot uita complet ce sunt numerele și ce se poate face cu ele; pot să nu înțeleagă semnificația zilei de naștere).
   7. Probleme cu plasarea obiectelor în locurile adecvate (persoanele cu BA pun un cui în frigider sau ceasul în cutia cu zahăr).
   8. Schimbări în atitudine și comportament (au loc treceri rapide de la calm la furie, fără un motiv explicit).
   9. Schimbări ale personalității (persoanele cu BA pot deveni extrem de confuze, suspicioase, apatice).
   10. Pierderea inițiativei (apare o pasivitate accentuată). 

vineri, 3 iunie 2016

Ulcerul, o afecțiune ce se poate trata

   Simptomele ulcerului gastric sunt: dureri în capul pieptului, însoțite de arsuri retrosternale și de constipație.
   Durerile sunt ritmate de mese, în sensul că apar pe stomacul gol și se calmează după mese.
   Boala se caracterizează prin prezența unei ulcerații pe mucoasa gastrică, care nu are tendință de vindecare, așa cum s-ar întâmpla în altă parte a organismului, și care are o perioadă de evoluție de 3-4 săptămâni.
   Ulcerul gastric se poate complica prin apariția unei hemoragii digestive superioare, hematemeză și melenă, cu perforarea stomacului, caz în care apare o peritonită, o complicație gravă, care, dacă nu este operată în primele 6 ore de la producere, duce la deces.
   Cauza principală a bolii este hiperaciditatea gastrică.
   Stresul și nicotina au efecte nefavorabile.


   Măsuri profilactice și de tratament:

   Se vor evita situațiile stresante.
   Ceaiurile de mușețel, roiniță, mentă și decoctul din semințe de in au efecte benefice.
   Compresele reci sau calde pe regiunea stomacului au un efect binefăcător.
   Se reduce consumul de alcool, cafea și tutun. 
   Se vor lua mesele la ore cât mai regulate. 
   În perioada de criză, se recomandă sucul de cartofi și de varză albă, 500 ml pe zi, timp de cel puțin 21 de zile.
   Cu același efect se poate folosi sucul de lemn dulce și de afine.



 

   Rețete pentru tratarea ulcerului gastric și duodenal, dar și a gastritelor sau colitelor:

   Rețeta numărul 1:
   Compoziție: 60 ml apă, o lingură cu mălai cernut foarte fin, o lingură cu miere de albine, naturală.Se pune apa la fiert într-un ibric, se pune făina de mălai și se freacă la foc mic circa un minut.Se ia de pe foc, se adaugă mierea de albine și se amestecă până ce se obține o pastă perfect omogenă.Se consumă călduță, dimineața, pe stomacul gol.Efectul tratamentului se simte după consumarea a circa 400 grame miere de albine.În timpul tratamentului, nu se consumă băuturi alcoolice. 


   Rețeta numărul 2:
   Se va face următoarea compoziție: 1/4 kg miere de albine, 1/4 l țuică curată de țară fără combinații de drojdie de bere sau marmeladă, 1/4 l ulei de măsline, 1/4 l zeamă de lămâie (obținut dintr-un kilogram de lămâi ținute 5 minute în apă clocotită ca să-și lase zeama, apoi se storc bine și iese din ele 1/4 l zeamă).Toată această compoziție se pune într-o sticlă de culoare închisă, care se agită bine, până devine omogenă.Se bea de trei ori pe zi, înainte de masă, câte un păhărel mic.Înainte de a se consuma, lichidul se agită bine.

joi, 2 iunie 2016

Pochivnic

   În tradiţia populară: rizomul şi rădăcina se fierbeau, iar decoctul lor se lua contra tusei şi a secării puterilor trupeşti.
   Se bea şi contra durerilor de stomac.
   Se plămădea rădăcina în borş sau rachiu de drojdie şi se bea dimineaţa pe nemâncate, ca purgativ sau vomitiv.
   În Moldova, decoctul se lua pentru eliminarea paraziților intestinali.
   Se lua decoct din rizom, contra tuberculozei.
   Se plămădea în rachiu şi se lua dimineaţa la prânz şi seara.
   Se pisa rizomul plantei, se fierbea şi decoctul se dădea bolnavului care suferea de tulburări intestinale.
   Cu rădăcinile recoltate toamna se făceau băi copiilor scrofuloşi.
   Se fierbea întreaga plantă în lapte, din care se lua înainte de mese în pelagră.
   Se culegea împreună cu alte plante cum ar fi: iederă, iarbă mare, nuc, și se foloseau pentru spălatul pe cap.


   Acţiune farmacologică: are acţiune expectorantă sau emetică indiferent de doză.
   Proprietăţile sale emetice se datorează prezenţei uleiului volatil care irită terminaţiile emetico-senzitive ale mucoasei gastrice şi indirect centrul vomei datorită prezenţei asaronei în uleiul volatil.
   Cu doze mici se obţine un expectorant activ şi prelungit în bronşitele uscate, acute sau cronice, senile şi în laringo-traheite.
   Util în afecţiunile colonului sau intestinale cu diferiţi germeni.
   Dozele între doza emetică şi cea expectorantă provoacă o uşoară diureză şi o mărire a secreţiei glandelor mucipare, ceea ce favorizează refacerea mucusului gastric cu acţiune protectoare faţă de hipersecreţia acidă.
   Extern ajută la refacerea părului. 

   În cantitate mai mare produce vărsături.

   Denumiri populare: buba inimii, buruiana frigurilor, buruiană de atac, chipăruş, chiperul lupului, dafin mic, ficăţea, lingura popii, nejitnică, păsulică, piperul lupului, pohionic, trierei, tulipin, urechea hârţului, urechea omului.

   Se poate folosi la următoarele afecţiuni: astm bronhic, bronşită cronică, colite de diferite etiologii, fibrom uterin, furuncule, mătreaţă, infecţiile pielii, iritaţia pielii, osteomielită, silicoză pulmonară, tuse, ulcere de gambă. 



   Preparare:
   Tinctură din 50 grame de plantă mărunţită care se va pune la 250 ml alcool alimentar de 70 de grade.Se va ţine timp de 15 zile agitând des.Se strecoară apoi.
Se va lua între 0,25-1 ml ca expectorant ca atare sau în asociere cu Ipeca ca expectorant.
   O linguriţă de plantă mărunţită se va pune în 250 ml apă clocotită.Se acoperă pentru 10 minute după care se va strecura.Se poate folosi intern, până la 2 căni pe zi în afecţiunile de mai sus.
   Infuzie din 50 grame de plantă mărunţită cu rădăcină cu tot care se va pune în 2 litri de apă.Se foloseşte la spălarea capului sau la afecţiunile externe.
   2-3 linguri de plantă mărunţită se pun la 250 ml spirt medicinal de 70 grade.Se ţine timp de 15 zile apoi se strecoară.Se iau 10 picături o dată diluate în 100 ml apă în cazul tusei persistente cronice.Se poate lua de 3-4 ori pe zi.


   Descriere: o mică plantă ierboasă cu tulpină târâtoare, care miroase ca și piperul şi o tulpină scurtă la vârf cu 2 frunze mari, în formă de rinichi, verzi, lucitoare.  

   Toxicitate: principiile toxice prezente în uleiul volatil se manifestă prin iritare locală.Intern poate da tulburări de irigare cerebrală soldate cu hemiplegii.

   Compoziţie chimică: se foloseşte iarba şi rădăcinile.
   Are 1% ulei volatil, un alcaloid asarina în proporţie de 1,7%, un glicozid scindabil sub influenţa emulsinei, acid ascorbic şi vitamina B1.
   Uleiul volatil cu areasaronă, aldehidă asadilică, metileugenol, acetat de bornil, sesquiterpene, diasaronă, etc.
   Rizomul conţine în plus un tanin catehic, zaharuri reducătoare, rezine, fitoncide cu acţiune antibiotică faţă de: B. cereus, B. subtilis, Staphylococus aureus, Streptococcus faecalis şi haemolyticus, E. coli, săruri minerale, etc.
 

miercuri, 1 iunie 2016

Beauty tips cu ulei de măsline

   Uleiul de măsline este extrem de benefic pentru sănătatea noastră, folosit în alimentația de zi cu zi.Astăzi vă descriu două procedee prin care uleiul de măsline poate fi folosit în cosmetică.
 

   Cele două trucuri nu sunt dificil de executat, iar rezultatele merită efortul depus.
 

   În primul rând, celulita ne dă bătăi de cap indiferent de vârstă sau de numărul de kilograme.O altă problemă a femeilor o reprezintă părul uscat și deteriorat.
 

   Se pune ulei de măsline la încălzit, chiar și în cuptorul cu microunde, pentru câteva secunde, cât să fie suportabil pe piele.
   Apoi se masează zonele afectate, pe rând, cât mai bine, la început cu puțin ulei, pe măsură ce pielea absoarbe uleiul, se pune tot mai mult.
   După ce ați terminat masajul, vă înfășurați cu un prosop încălzit în prealabil, tot la microunde, și stați în pat 30 minute.
   Apoi faceți un duș, să spălați uleiul de pe piele, iar dacă stați mai mult de 30 de minute, nu este nici o problemă. 




   O altă idee de folosire a uleiului de măsline vizează părul deteriorat, indiferent de motivul pentru care părul nu mai arată cum vă doriți.
   Se unge părul înainte de spălare cu ulei cald de măsline, se înfășoară părul într-un prosop cald și se ține pe cap aproximativ 15-30 minute.
   Apoi se clătește părul și se spală ca de obicei.

   În cazul celulitei cura se urmează timp de 3 săptămâni, în fiecare zi se execută acest masaj, iar dacă este nevoie, se poate face și mai mult timp.
   Pentru păr, tratamentul se urmează o dată pe săptămână sau la două săptămâni, dacă părul are tendințe de îngrășare.

ShareThis