luni, 8 august 2016

Tratamentul conjunctivitei

   Conjunctivita este inflamarea conjunctivei ochilor, ca urmare a pătrunderii bacteriilor, virușilor sau ciupercilor în ochi.De asemenea, se pot produce conjunctivite alergice, ca urmare a iritării ochilor cu praf, polen sau unele substanțe chimice (vapori, aerosoli etc.).

   Simptomele conjunctivitei:
   Simptomele conjunctivitei sunt: usturime și arsură în ochi, fotofobie, inflamarea și înroșirea pleoapelor, hiperemia conjunctivei, pleoape lipite cu substanță lacrimală și secreție purulentă.


   Recomandări:
   Reducerea cantității de alimente consumate, renunțarea la orice efort, chiar și la mișcările bruște cu capul.De asemenea, nu trebuie să se bea alcool de nici un fel și să se renunțe la alimentele sărate, acre sau picante.




   Tratamente:

   Se pun una-două lingurițe de flori de albăstrele într-un vas și se opăresc cu 200 ml apă în clocot.Se lasă o oră, apoi se strecoară.Cu această infuzie se pun comprese pe ochi.


   Se opăresc două-trei linguri de mușețel (flori și partea ierboasă) cu 200 ml apă în clocot.Se lasă o oră, bine acoperită, infuzia rezultată, apoi se strecoară și se spală ochii cu aceasta.

   Peste o jumătate pahar de coajă de castravete verde, proaspăt decojită, se toarnă 300 ml apă în clocot.Se adaugă și o jumătate linguriță bicarbonat de sodiu.Cu preparatul rezultat se pun comprese la ochi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis