sâmbătă, 26 septembrie 2015

Remedii pentru lipsa de energie

   Orice persoană poate avea perioade în care să se simtă fără chef, fără energie, mereu obosită și chiar pusă pe harță.Dacă vă confruntați cu astfel de probleme, poate veți găsi în acest articol câteva idei și remedii care să vă ajute.

   Nu uitați să beți apă:
   Deshidratarea este un factor important în cazurile de scădere a energiei.Este bine să beți un pahar cu apă dimineața pe stomacul gol.Încercați să beți cel puțin opt pahare de apă zilnic.


   Faceți-vă siesta:
   Siesta de după-amiază este cunoscută în majoritatea țărilor latine de sute de ani.Energia corpului și puterea de concentrare tind să se micșoreze după ce servim masa, deoarece nivelul tensiunii sângelui în creier este mai mic pentru a ajuta procesul de digestie.Câteva minute de odihnă, aproximativ 20, vă vor revitaliza corpul și mintea.


   Suplimentați-vă dieta:
   Dacă aveți impresia că dieta dumneavoastră este deficitară în elemente nutritive, încercați să o suplimentați.Alegeți acele suplimente care contribuie la dieta dumneavoastră cu vitaminele și mineralele necesare.


   Oxigenul este o sursă importantă de energie:
   Încercați metodele yoga de respirație alternând respirația pe o nară și pe cealaltă pentru întărirea corpului.

   Începeți ziua cu acest exercițiu pentru a vă oxigena cât mai bine creierul și mușchii:
   Astupați nara dreaptă și inspirați ușor pe cea stângă până când simțiți că plămânii dumneavoastră sunt plini.Astupați ambele nări și țineți-vă respirația numărând încet până la 15.Eliberați nara dreaptă și astupați-o pe cea stângă și expirați ușor până simțiți că plămânii s-au golit.Inspirați ușor prin nara dreaptă și continuați tot așa, dar schimbați nările.Repetați de 10 ori acest exercițiu.




   Stați în poziție dreaptă și corectă:
   Specialiștii cred că o postură corectă ajută la sporirea curgerii energiei în corp.Imaginați-vă că sunteți un șiret atârnat de capul dumneavoastră.Ridicați-vă capul, stați drept și trageți-vă umerii în spate.Păstrați-vă spatele și abdomenul drept și mergeți așa.Încercați să conștientizați ceea ce simțiți și faceți o paralelă față de cum erați înainte.


   Apelați la aperitive:
   Uitați de ciocolată și încercați aperitivele care conțin carbohidrați: pâine prăjită, banane, adică surse de energie valoroase și la îndemână.Dacă simțiți nevoia să ronțăiți ceva, preferați fructele și legumele: mere, pere, fructe de sezon, morcovi, țelină.


   Încercați tehnicile de acupresură:
   Aici este vorba de presiunea pe care o exercită degetele pe corp.

   Încercați acest exercițiu:
   Frecați lobul urechii între degetul mare și arătător.Trageți de degetul de lângă degetul mare de la ambele picioare și apoi masați-l cu putere.

   Faceți multe exerciții fizice:
   Plimbați-vă în ritm alert, faceți jogging sau mișcări în cameră, menite să vă pună sângele în mișcare pentru o mai bună oxigenare a țesuturilor.
   Rotiți brațele, faceți genuflexiuni, câteva abdomene și veți vedea că vă simțiți alt om.

   Pentru a fi cât mai sănătoși este foarte important să rămâneți activi în fiecare zi.
   Numai practicând 20 de minute de exerciții în fiecare zi puteți să creșteți nivelul energiei dumneavoastră.
   Activitățile în care vă implicați zilnic vor oxigena organele corpului și mușchii datorită unei mai bune circulații sangvine.Acestea vor determina accelerarea metabolismului și arderea grăsimilor.
   Arzând mai multe grăsimi puteți să vă reduceți greutatea, câștigând în acest fel un surplus de energie.
   Având mai multă energie la dispoziție, corpul dumneavoastră va putea lupta contra stresului. Acesta este un factor deosebit de important în păstrarea stării de sănătate și poate avea diverse cauze: familia, cariera, starea financiară etc.Stresul poate duce la boală și durere deoarece cu cât aveți mai puțină energie, cu atât puteți lupta mai puțin cu toți factorii care se opun stării de sănătate.


   Masajul cu prosopul ud:
   La începutul zilei înmuiați un prosop de bumbac în apă fierbinte și stoarceți-l bine.Curățați-vă pielea cu mișcări scurte și energice începând de la picioare și urcând spre cap.Când prosopul s-a răcit, introduceți-l din nou în apă fierbinte.


   Nu uitați de duș:
   Petreceți câteva minute sub duș pentru a vă înviora sub apa călduță.Apoi începeți să alternați apa între cald și rece, dar evitați să vă supuneți și capul la aceste schimbări de temperatură pentru că vă va ameți.Aceste dușuri vor stimula circulația și vor permite sângelui să pătrundă adânc în țesuturi ducând cu el oxigen, glucoză și energie.Această tehnică nu este recomandată pentru toată lumea.Cei care suferă de tensiune mare sau au probleme cardiace, este b
ine să evite aceste dușuri alternative.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis