sâmbătă, 8 august 2015

Cura cu clorofilă

   Se spune din bătrâni că sângele roșu se curăță foarte bine cu ”sânge verde”.
   În jurul nostru, în natură, în fiecare frunză verde și fir de iarbă există o substanță, una singură, care este cheia tuturor transformărilor: clorofila.Descoperirea ei a revoluționat biologia, fiind decriptat astfel procesul prin care razele soarelui dau viață pământului: fotosinteza.
 

   Micile molecule de clorofilă, uluitor de asemănătoare globulelor roșii: elementul de bază al sângelui uman, sunt temelia vieții pe această planetă.Ele mențin în viață nu numai plantele, ci (conform ultimelor descoperiri) și animalele.Reflexul animalelor carnivore de a paște efectiv plante verzi are ca explicație efectele tămăduitoare ale clorofilei, care are și asupra organismului uman efecte benefice uluitoare.
   Sângele verde, cum mai este numită această substanță, ne dezintoxică organismul, ne reglează tranzitul intestinal, ne vindecă și ne alină rănile, încetinește procesul de îmbătrânire, ne protejează împotriva radiațiilor cancerigene, precum și împotriva substanțelor chimice nocive.

   Pe măsura ce studiile biologice avansează, este pusă în evidență o legătură uluitor de puternică, misterioasă, între om și această substanță vitală.Se pare că organismul uman este programat să interacționeze intens cu acest elixir verde, care-i modifică în bine majoritatea proceselor vitale.
   Cea mai intensă acțiune a clorofilei se exercită asupra sângelui uman, compensând carențele în anumite minerale, ajutând la eliminarea toxinelor.
   Ideea populară cum că o cură de urzică, de leurdă sau de spanac verde "înnoiește sângele " și-a găsit astfel un suport experimental extrem de serios.
   Oamenii de știință au căutat să dezlege misterul acestei interactiuni între "sângele plantei " și sângele uman, lucru care nu este foarte ușor.În schimb, studiile au pus în evidență o acțiune cu mult mai amplă a extractelor de clorofilă, așa  încât a prins contur ideea unei terapii cu clorofilă. 




   Terapia cu clorofilă constă pur si simplu în administrarea pe cale orală de extracte vegetale foarte bogate în clorofilă.Ultimele studii de specialitate efectuate pe această temă au avut rezultate excepționale. 

   Clorofila declanșează procese puternice de dezintoxicare, favorizează asimilarea și fixarea mineralelor vitale, stopează infecțiile.
   Aplicată extern, cicatrizează rănile și mărește viteza de regenerare a țesuturilor.
   Ar fi o inovație foarte importantă pentru industria farmaceutică și alimentară, extragerea, izolarea și introducerea clorofilei în alimentele de uz comun.

   Pentru a obține extractele pentru o cură cu clorofilă nu avem nevoie de o aparatură prea sofisticată.Este foarte util să avem un mixer electric, dar în absența acestuia, extractele de clorofilă pot fi obținute și manual.
 

   Iată cele două metode de obținere a extractului de clorofilă:

   Metoda1, cu ajutorul mixerului electric:  


   Rețeta pentru obținerea unui pahar (200 ml) de extract de clorofilă este următoarea: într-un vas de plastic se pune un mănunchi de mlădițe verzi de plante (grosimea mănunchiului este cât să poată fi cuprins între degetul mare și arătător) și un pahar de apă plată sau apă de izvor.Se mărunțește planta foarte bine (timp de 3-5 minute) cu ajutorul mixerului, după care se filtrează imediat printr-un tifon.Se consumă preparatul imediat după filtrare, astfel încât să nu se oxideze.

   Metoda 2, prin macerare:


   Aceeași cantitate de mlădițe verzi se toacă mărunt pe o planșetă de lemn.Imediat după tocare, planta este pusă cu tot cu suc într-un pahar cu apă plată sau apă de izvor și se lasă la macerat la temperatura camerei, vreme de șase ore, după care se filtrează prin tifon.După filtrare, extractul obținut se consumă imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis