vineri, 17 iulie 2015

Cure pentru vară

   Atunci când ne simțim obosiți, fără chef de viață și fără energie, este bine să urmăm o cură cu fructe sau chiar cu legume.Acestea contribuie la revitalizarea organismului, la menținerea siluetei, imunitatea noastră se întărește, iar noi ne vom simți mult mai bine.

   Cura cu mere:
   Merele se consumă sub formă de compot, cu foarte puțin zahăr, timp de trei zile consecutiv și excluzând orice altă hrană.Cura cu mere are rezultate excelente împotriva inflamațiilor intestinului și pentru a păstra tenul cât mai curat.Merele crude sunt bune și pentru ficat și intestin.Mâncate seara, înainte de culcare, dau un somn liniștit și odihnitor, cu condiția să fie bine mestecate.




   Cura cu lămâi:
   Cura cu lămâi este recomandată împotriva reumatismului, a gutei, a colicilor nefritice (de rinichi).Se bea zeama de lămâie cu ajutorul unui pai pentru a evita contactul dințiilor cu acidul sucului de lămâie, iar pulpa se poate consuma ca atare.Se începe cu zeama unei lămâi și se mărește treptat doza dacă stomacul o suportă.Cura dureaza 21 de zile și se pot consuma până la 4-5 lămâi pe zi, pentru a coborâ apoi treptat numărul lor.Dacă stomacul nu suportă zeama, beți în fiecare seară o ceașcă de apă caldă îndulcită în care stoarceți zeama unei lămâi.

   Cura cu struguri:
   Ca și cura cu mere, se utilizează pe perioade scurte de timp (2-3 zile), iar în bolile maligne timp de 15-30 de zile. Se consumă numai pulpa boabei de strugure, fără semințe și coajă, sau numai sucul proaspăt extras.Se începe cu 1 kg crescând treptat la 2-3 kg pe zi.Fiind bogat în vitamine, glucide, săruri naturale, strugurele facilitează metabolismul organismului, echilibrează balanța de vitamine, favorizează eliminarea acidului uric, are un efect decongestionant, se recomandă în majoritatea bolilor.Sucul are efect depurativ, diuretic, tonifiant, fiind indicat în bolile infecto-contagioase (scarlatina, rujeola, varicela, gripe), tumori maligne.



 

   Cura cu suc de lămâi:
   Exercită un efect depurativ, neutralizant al acidității sângelui, tonifiant al peretelui capilar.Se începe cu sucul de la o lămâie, crescând zilnic doza cu câte o lămâie, până se ajunge la 7 lămâi pe zi.Din ziua a 8-a se scade câte una, până se ajunge la o lămâie.Durata curei este de 14 zile, iar după o pauză de 2 săptămâni se poate relua.Este eficientă în litiază renală, gută, obezitate, angină, migrenă, varice, sciatică, boli hepatice și respiratorii.

   Cura cu suc de orz verde:
   Se consumă 3 x 50 ml suc pe zi.Se folosește contra următoarelor boli: anorexie, anemie, stomatite, afecțiuni oculare, gastrice, ulcer, cancer, colite, pancreatite, afecțiuni hepatice, constipație ischemică, arteroscleroză cerebrală, infarct miocardic, hipertensiune, hipotensiune, astm bronșic, gripe, viroze pulmonare, TBC pulmonar, rinite alergice, dereglări hormonale, diabet, obezitate, retardpsiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie facială, reumatism articular acut, lombosciatică, artrite, acnee, efelide, dermatite, eczeme, ulcere varicoase, tromboflebite, hemoroizi, fracturi, avitaminoze, alopecie, sterilitate, impotență sexuală.




   Orzul verde conține:
   - de peste 250 de ori mai multă vitamina A decât în salata verde,
   - de peste 25 de ori mai mult potasiu decât în banane,  
   - de peste 11 ori mai mult calciu decât în lapte,
   - de peste 11 ori mai mult fier decât în țelină,
   - de peste 7 ori mai multă vitamina C decât în portocale,
   - de peste 10 ori mai multă vitamina B1 decât în spanac,
   - de peste 23 de ori mai multa biotină decât în lapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis