duminică, 5 iulie 2015

Cum să ne îngrijim părul


   O îngrijire bună a părului presupune îngrijirea atât a scalpului, cât și a întregului corp.Majoritatea problemelor generate de păr sunt, de fapt, generate de scalp, care poate produce o cantitate prea mare sau prea mică de grăsime, prezintă dermatite sau alte infecții.
 

   Creșterea părului este influențată de stres și de modul în care corpul absoarbe vitaminele, mineralele și alte elemente nutritive.
 

   Dacă părul dumneavoastră este prea gras sau prea uscat, fragil, cade, se despică la vârfuri sau are o stare generala proastă, toate acestea pot fi indicii că este bine să faceți un consult medical.Un deficit de nutriție poate fi cauza unor probleme ale părului.Unii specialiști afirmă că părul nostru reflectă starea generală de sănătate.Unele probleme ale părului pot fi cauzate de un deficit de zinc, vitamina A, vitamina B12, vitamina C sau fier.Drojdia de bere și vitamina B5 sunt de asemenea bune pentru păr.

 

   Pentru a vă hrăni cel mai corect părul este bine să:

   - consumați cât mai multe alimente naturale și să păstrați o dietă echilibrată.
   - faceți cât mai multă mișcare.
   - limitați consumul de alcool, zahar, cafea și de alimente grase.
   - suplimentați aportul de acizi grași care se găsesc în caise, germeni de grâu și semințe de in.
   - apelați la multivitamine, este bine să luați întregul complex de vitamina B decât să le luați separat.


   Spălarea corectă a părului:

   Întotdeauna utilizați un șampon bun care este potrivit tipului dumneavoastră de păr.Puteți, de asemenea, să adăugați în șampon puțin ulei estențial care, în afara efectelor aromoterapeutice, vă ajută și la hrănirea firelor de par.

   Atunci când vă spălați părul este bine să:

   - folosiți apă călduță pentru umezirea parului deoarece apa prea fierbinte va arde scalpul și va degrada firele de păr.
   - utilizați doar puțin șampon pe care să-l puneți în palmă.
   - întindeți șamponul pe păr cu degetele.
   - masați bine părul, timp de 1-2 minute, pentru ca șamponul să ajungă la toate firele de păr, pentru că un astfel de masaj este minunat pentru circulația sângelui în scalp.
   - dacă aveți părul lung nu șamponați capetele firelor, ele vor fi spălate atunci când vă clătiți părul.
   - clătiți-vă bine de șampon, dacă este multă spumă înseamnă că șamponul dumneavoastră poate este prea bogat în chimicale, ceea ce nu este un lucru bun pentru păr.Clătiți foarte bine până ați îndepărtat tot șamponul.
   - spălați părul doar atunci când este murdar.
   - nu vă periați părul cât timp este ud pentru că se poate rupe ușor.


   Tipuri de păr:

   În general, există mai multe categorii de păr.
 

   Unii oameni au părul gras, ceea ce înseamnă că glandele sebacee sunt superactive, producând multă grăsime care lubrifiază părul și pielea, dând un aspect gras.

   Părul poate să fie și uscat, cu vârfurile despicate, datorită unei slabe activități a glandelor sebacee sau datorită excesului de produse chimice (șampon, vopsea, balsam etc).

   Se poate însa să aveți un păr normal, nici prea gras, nici uscat.

   Mătreața este de asemenea o problemă cu care se confruntă și cei cu păr gras, și cei cu părul uscat.Aceasta apare datorită unei dereglări a glandelor sebacee ale scalpului care produc mai multe celule ale pielii decât este necesar.




   Periatul corect al părului:

   Este foarte bine să vă periați părul înainte de a-l spăla pentru a înlătura celulele moarte de pe piele și pentru a-l descurca.Întotdeauna să fiți atenți la capetele firelor în timp ce vă periați pentru a evita ruperea și despicarea lor.Periați încet și blând până la capătul firelor.Folosiți periile acelea tip arici, care vor ajuta la distribuția uniformă a grăsimii pe păr pentru a proteja și pentru a hrăni și capetele firelor.


   Alimentație în funcție de tipul dumneavoastră de păr:

   Pentru părul gras consumați multe fructe proaspete și alimente care conțin vitamina B2, cum ar fi drojdia de bere, iaurturile naturale, brânza, ouăle, ficatul, spanacul și alte vegetale cu frunze verzi.

   Pentru părul uscat consumați mai mulți acizi grași care se găsesc în nuci, fructe și legume, roșii, gălbenuș de ou, brânză, lapte, iaurt.

   Pentru părul cu mătreață consumați orez brun, pâine graham, paste făinoase, fructe și legume dar și alimente bogate în proteine, cum sunt carnea, ouăle, nucile și laptele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis