duminică, 8 septembrie 2013

Tratamente naturiste pentru combaterea negilor

   Negii sunt tumori benigne ale pielii, care au drept etiologie o infectie virotica. Ei pot aparea pe orice parte a corpului. Infectia se poate face prin contact direct. Formele rugoase alcatuiesc negii spinosi care cresc mai ales pe maini si pe talpa piciorului, de aceea se mai numesc si plantari.Negii reprezinta infecii cutanate caracterizate de ingrosarea stratului superior al epidermei. In general negii sunt cauzati de infectii cu Virusul Papilloma Uman (HPV), afectand cu precadere degetele, mainile si picioarele.
   Negii reprezinta o afectiune obisnuita a pielii care apar sub forma unor mici formatiuni ferme si sunt cauzati de un virus care afecteaza celulele pielii. 
   Negii sunt umflaturi dure, uscate care cresc sub piele. Se pot imprastia, dar, de obicei, sunt inofensivi.
   Negii sunt niste excrescente care ne apar pe corp, mai ales pe maini si picioare. Ei sunt inestetici si, chiar daca nu dor, creeaza „proprietarului" complexe si stari de indispozitie.  
   Negii trec de la sine in 2-3 ani. Doctorul va poate prescrie medicamente pentru dizolvarea sau inlaturarea negilor.
   Problema negilor este si mai complexa pentru ca acestia sunt molipsitori. Negul in sine contine un virus si acesta contamineaza orice tegument intalnit in cale, iar tratamentul naturist de combatere a negilor trebuie urmat cu perseverenta pana la eliminarea acestor excrescente contagioase.  

   In functie de caracteristici, negii au fost clasificati astfel:
   - negi obisnuiti, ce apar in general pe genunchi, maini, degete si sprancene. Acesti negi se aseama cu o bolta, avand suprafata aspra.
   - negi filiformi, ce apar la nivelul fetei, in zona ochilor, nasului si buzelor. Acesti negi au culoarea pielii.
   - negi plantari, ce apar pe calcaie. Daca nu sunt tratati la timp, negii plantari pot acoperi intreaga suprafata a calcaiului.
   - negii plati, apar de cele mai multe ori pe fata, gat, incheieturi, maini si genunchi.   Acesti negi au culoarea roz, galbena sau maro, putand aparea chiar si in grupuri.

   Despre formele conventionale de tratament care cuprind terapii cu laser, cu substante chimice sau crioterapie, am mai scris un articol aici.

    Principalele cauze ale negilor sunt:
   - infectia cu Virusul Papilloma Uman (HPV). Aceasta infectie poate fi transmisa de la o persoana infectata la una sanatoasa prin leziuni cutanate. De asemenea aceste virusuri pot fi contactate din medii umede si calduroase, propice dezvoltarii acestor microorganisme;
   - sistem imunitar deprimat;
   - roaderea unghiilor (aceasta conditie medicala poarta denumirea de negi periunghiali), cauzand pierderea cuticulelor.


   Simptomele negilor:
   Negii au de cele mai multe ori culoarea gri, galbena sau maro. In general negii nu cauzeaza durere, singura exceptie fiind cei aparuti la nivelul calcaielor, zona care suporta intreaga greutate a corpului. De asemenea negii plantari giganti, care acopera intreaga zona a calcaielor, pot cauza durere si disconfor sever.
   Negii plati nu se manifesta simptomatic. In cazul in care la nivelul zonei afectate este exercitate o presiune mare, exista riscul de aparitie a durerilor si a disconfortului.


   Remedii:

   Sucul laptos de smochine este un remediu valoros. Acest suc se extrage din fructele proaspete, abia coapte si se aplica pe negi de mai multe ori pe zi. Acest tratament pentru negi trebuie urmat timp de doua saptamani.

   Tratamentele cu preparate pe bază de tuia sunt renumite în combaterea negilor.   Specialiştii chinezi în medicină naturistă consideră că tuia are efecte antitumorale.
   Se estimează că, după două săptămâni de tratament, negii se usucă şi cad, fără să lase urme. Intern, se administrează câte 15 picături, de trei ori pe zi. În acelaşi timp se aplică pe negi alifie din tuia sau se fac tamponări locale cu tinctură (15 picături în 50 ml apă).


   Tinctura de propolis: se ung negii dimineata si seara cu un tampon, in asa fel incat sa nu fie atinsa si pielea din jurul negilor. In plus, se recomanda ca pana la disparitia lor, pe langa tamponarile cu diverse produse naturiste, sa se administreze, zilnic, cate trei picaturi de propolis, turnate pe o bucatica de paine, deoarece propolisul este un puternic antibiotic natural. 

   Aplicati la nivelul negilor cativa catei de usturoi pisati, sau suc de usturoi.  Administati acest remediu timp de 1-2 saptamani.Usturoiul pisat se poate stropi si cu otet de mere.
   Sau zdrobiti un usturoi si aplicati-l direct pe neg, acoperind cu un bandaj. Efectul caustic al usturoiului va determina negul sa faca o basica si sa cada in mai putin de 1 saptamana. Schimbati usturoiul si bandajul in fiecare zi, evitand contactul cu pielea sanatoasa din jur. Pentru un efect mai puternic, unii specialisti in plante sugereaza sa mancati usturoi crud pentru a ajuta sistemul imunitar sa lupte cu virusul.

   Acoperiti negul cu o bucata de banda adeziva pe care o veti tine acolo timp de 7 zile. Atunci cand o scoateti, scufundati zona in apa pentru cateva minute, apoi folositi o bucata de smirghel sau piatra ponce pentru a pili zona groasa de piele moarta. Lasati negul descoperit pe parcursul noptii, dimineata aplicand o noua bucata de banda adeziva. Repetati procesul pana cand negul dispare.
   Se pare ca iritatia moderata pe care o provoaca banda adeziva stimuleaza sistemul dv imunitar sa lupte cu virusul care provoaca negul si sa il elimine pentru totdeauna.   Conform unui studiu recent, banda adeziva functioneaza impotriva negilor chiar mai bine decat crioterapia (folosirea de azot lichid pentru a-i ingheta).


   Se tamponeaza negul cu polen de la floarea de dovleac, iar deasupra se pune o picatura de ceara calda. 



   Sucul de aloe este folosit de sute de ani pentru tratarea negilor. Aplicat extern sub forma de crema sau direct din planta de aloe vera, sucul de aloe calmeaza discomfortul si grabeste vindecarea.Se aplica de 2-3 ori pe zi, timp de o saptamana.

   Uleiul de levantica este folosit in mod traditional in industria cosmetica pentru efectele sale antimicrobiene si cicatrizante.
   Specialistii au constatat ca, prin tamponarea negilor de trei ori pe zi cu ulei, intr-un interval de o luna, acestia se usuca. După disparitie, zona unde au fost negii trebuie sa fie umezita, in continuare, cu ulei, pentru ca pielea sa ramana neteda, fara cicatrice.


   Tamponari cu ulei de ricin: se aplica timp de 15 zile; apoi se face o pauza de 10 zile si se repeta tratamentul. In general, dupa doua serii de tratament, negii dispar.  Aceasta forma de administrare este eficienta si fara efecte secundare.


   Masati zona cu negi cu zeama de ceapa. Masajul stimuleaza circulatia sangelui in vreme ce zeama de ceapa este eficienta pentru combaterea negilor.Taiati bucati de ceapa cruda intr-un vas, presarati sare si lasati-o asa peste noapte. Aplicati sucul obtinut pe negi de doua ori pe zi, pana cand dispar. Administrati acest remediu timp de 1 saptamana.

   Se taie o capsula de vitamina A si se unge negul cu uleiul din aceasta. Procedeul se repeta cateva saptamani, pana cand dispare negul.

   Cartofii cruzi ajuta la tratarea negilor. Cartoful se taie si se curata zona afectata de mai multe ori pe zi. Acest tratament se face cel putin timp doua saptamani. Va da rezultate bune. 

   Aplicati la nivelul negilor suc de conopida, sau de papadie, sau suc extras din frunze sau tulpina de galbenele.
 
   Vitamina E si usturoiul sunt cel mai bun tratament natural pentru negi pe care-l puteti face acasa. Aplicati vitamina E pe neg, zdrobiti un catel de usturoi crud, aplicati-l pe neg si acoperiti zona cu o banda adeziva. 

   Se mai poate folosi un macerat in otet de petale de galbenele, timp de 7 zile.

   Coaja nucilor verzi „topeste” negii, oricat ar fi acestia de mari. Zilnic, se freaca negul, de trei ori, cu coaja verde. De asemenea, sucul obtinut din coaja de nuca are acelasi efect. Tratamentul se continua zece zile dupa ce negul s-a uscat, pentru consolidarea efectului.

   Tinctura de rostopasca este benefica in combaterea negilor. Se aplica pe suprafata invadata de negi cate doua picaturi, timp de o luna.Rostopasca, numită şi „iarba de negi”, distruge repede aceste excrescente neplacute. Sucul plantei se aplica pe negi, de mai multe ori pe zi, timp de o saptamana. In prima zi, tratamentul are o actiune de erodare asupra negului.Treptat, intervine si actiunea antibiotica a plantei, iar negul se usuca. Acelasi efect il are si cataplasma cu planta intreaga, care se fixeaza cu un pansament deasupra negului.Un alt tratament cu tinctura de rostopasca: zece picaturi de tinctura se pun pe miez de paine, iar acesta se fixeaza pe neg cu ajutorul unui pansament. Badijonarile se fac dimineata si seara. Negul incepe sa se usuce dupa cinci-sase zile.

   Masati zona cu negi cu o coaja de banana sau fixati o bucata de coaja de banana pentru neg, cu partea interioara pe piele, in fiecare seara inainte de culcare. Coaja de banana contine un compus chimic care dizolva incet negul. Puteti face acelasi lucru si cu o coaja de lamaie care contine o substanta uleioasa ce distruge negii. Ca alternativa la acest remediu, puteti masa zona afectata folosind felii de papaya si ananas.Papaya contine enzime care digera tesuturile moarte. Crestati coaja unui fruct de papaia necopt, colectand seva pe care o veti combina cu apa, aplicand peste neg dimineata si seara.

   Aplicati o compresa sau un tampon de vata inmuiat in otet si fixati-l cu un leucoplast peste neg, lasandu-l acolo timp de una sau doua ore pe zi.

   Tinctura de armurariu are o acţiune puternică asupra negilor. Terapia se aplică simultan, intern şi extern. Timp de 14 zile, se bea câte o cană de ceai, în care se pun câte 15 picături, de trei ori pe zi.Extern, se aplică pe negi un pansament umezit cu tinctură, timp de şapte zile.

   Luati cateva tablete de Vitamina C sau Vitamina E, pisati-le, amestecati-le cu suficienta apa pentru a forma o pasta cu care veti tampona negul. Acoperiti zona cu un leucoplast. Pentru ca tabletele sunt foarte acide, ele ajuta la distrugerea negului si la lupta propriu-zisa cu virusul.

   Se prepara un macerat din coaja de lamaie si otet de vin si se tamponeaza negii de doua ori pe zi.

   Se mai recomanda cataplasme cu argila sau foi de varza.

   Aplicati la nivelul negilor bulb pisat de ceapa de mare.

   Daca puteti sa cojiti putina scoarta de la un mesteacan, pe care sa o umeziti cu apa si sa o fixati peste neg cu partea “riguroasa”. Coaja cotine salicilati, substante care pot fi regasite in multe dintre tratamentele pentru negi din farmacii.

   Se curata coaja de la doua lamai (evitati partea alba), se pune intr-un borcan, se acopera cu otet de vin, se astupa borcanul si se lasa la macerat o saptamana. Cu aceasta pasta se acopera negii.

   Planta laptele-cucului conţine o substanţă laptoasă (latex), care s-a dovedit foarte eficienta în combaterea negilor. Cu sucul stors din planta se tamponeaza negii de cel putin trei ori pe zi, intr-un interval de o saptamana.
   Pentru a evita oxidarea acestui suc, specialistii recomanda sa fie amestecat cu glicerina (in proportie de doua parţi de suc si una de glicerina). Astfel, se prelungeste perioada de intrebuintare a leacului. Dupa doua saptamani de tratament, negii se usuca.


   Aplicati la nivelul negilor o pasta pregatita amestecand putin calcar cu apa.

   De asemenea, se pot pisa sau macina seminte de busuioc, amestecandu-se ulterior cu unt de vaca nesarat. Amestecul se aplica direct pe suprafata negilor.



   Pe cale interna, este indicata o cura de o luna si jumatate cu infuzie de melisa (doua linguri de iarba de melisa la doua pahare cu apa clocotita). Din aceasta infuzie se consuma o jumatate de pahar, de trei ori pe zi, inainte de masa.

   Puteti urma si un fel de regim, care sa previna aparitia negilor, daca stiti ca aveti aceasta problema:   
   - Consumati o cantitate cat mai mare de ceapa sau usturoi.
   - Includeti sucurile de citrice in alimentatia dumneavoastra.
   - Consumati sucuri de fructe precum cele de ananas, struguri, portocale, papaya, mere si mango.
   - Consumati sparanghel.
   - Beti in fiecare zi ceai verde.

16 comentarii:

  1. Calitatile terapeutice ale plantelor naturale sunt folosite in orice boala, inclusiv in indepartarea negilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa este, doar ca multe persoane uita de calitatile terapeutice ale plantelor si aleg chimicale si medicamente, uneori nocive.

      Ștergere
  2. Vreau sa va ajut! :) Eu am avut pe ambele maini in jur de 50 de negi si din pacate numarul lor tot crestea...nu stiam ce sa fac... facand mai multe experimente pe ei am reusit sa gasesc antidotul:) Luati o floare de GALBENELE o rupeti in doua si o sa vedeti ca din ea iese un fel de seva galbena. Aplicati seva pe fiecare neg in parte,dar inainte sa aplicati seva, rupeti neguls-au taiatil pana curge sange din el si atunci aplicati substanta galbena pe el.(sa nu il rupeti pana curge sange mult...trebuie doar putin,ca atunci cand aplicati seva sa aveti putin senzatia de usturime :) Asa am facut eu si fara sa imi dau seama am scapat de negi ) Daca vreti cu adevarat sa scapati de boala asta respectati tot ce am scris eu aici,la mine a FUNCTIONAT!!!!!!! Cu placere!! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim pentru ca ati impartasit cu noi experoienta dv si astfel, poate si alte persoane care au aceasta problema, vor gasi o solutie.O seara cat mai frumoasa!

      Ștergere
  3. Si pe mine m-au ajutat galbenelele! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar de cite ori ai facut aceasta procedura cu galbenele?

    RăspundețiȘtergere
  6. rostopasca este buna pt negi

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am facut un neg (cred ca e neg) pa pleoapa de jos la ochiul drept. Ce pot sa fac sa scap? In doua luni a crescut foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am un neg pe vârful nasului. Chiar nu știu cum să scap de el. Este la vedere si toata lumea mă întreabă ce este. Încerc să îl tratez cu tinctura de rostopască dar nu vrea să se usuce.as dori ceva eficient.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate din toate aceste remedii naturiste din cadrul acestui articol, vă va fi de ajutor unul din ele.Eficiența lor, doar dvs. o puteți observa, dar fiecare organism reacționează diferit.

      Ștergere
  9. Bună seara, ma numesc Simona, am un băiețel de 13 ani, și a facut in jurul gâtului o enzema, am fost cu el la trei medici, fiecare mi-a dat alt diagnostic, in final am ajuns cu copilul până în Germania, i s-au luat probe chiar din zona afectată si in urma analizelor a primit diagnosticul de negi,.Citind articolul de mai sus postat de D-voastra, cred ca ma confrunt cu tipul de negi plati, sunt extraordinar de inestetici.va rog din suflet spuneți-mi in zona aceasta a gâtului, foarte sensibila la un copil, ce remediu dintre cele postate de D-voastra, se potrivește băiețelului meu.
    Va mulțumesc din suflet

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ulei de ricin cu care se maseaza usor si cat mai des negii, pana la disparitie.Intern,de trei ori pe zi inainte de masa se bea decoct din seminte de canepa.

      Ștergere
  10. Buna dimineata. Eu am un neg in zona inghinala. S-a iritat din cauza pantalonului si a devenit rosu putin umflat si ma ustura un pic.....
    ce este de facut?

    RăspundețiȘtergere

ShareThis