duminică, 25 august 2013

Cosmetica la noi acasa

   Astazi va propunem cateva retete pentru diferite masti, care sa va ajute, in functie de ce fel de ten aveti si cu ce fel de probleme va confruntati.O postare care contine alte astfel de retete gasiti aici.

   Ingredientele se doresc a fi cat mai naturale si cat mai la indemana.

   Masti pentru tenul gras:

    Amestecati doua lingurite de argila verde pudra cu putin apa minerala pana obtineti o pasta onctuoasa. Aplicati-o pe fata cu ajutorul unui betigas evitand zona ochilor. Lasati pasta sa se usuce in aer liber, aproximativ 20 de minute dupa care clatiti bine.

   Bateti un albus de ou cu cateva picaturi de lamaie.Aplicati pe ten si asteptati 10 minute, dupa care clatiti cu apa calduta.

    Intr-un bol, amestecati trei lingurite de argila verde pudra cu trei lingurite de ulei de alune. Adaugati putina apa minerala pentru a obtine o pasta omogena. Aplicati aceasta compozitie pe fata, lasati-o sa actioneze timp de 20 de minute dupa care clatiti.

   Amestecati trei linguri de iaurt cu o lingura de miere si o lingura de faina. Aplicati pe ten 20-30 minute si apoi inlaturati cu apa calduta.

   Amestecati o lingura de ceai concentrat din coaja de stejar cu un ou intreg, sucul unei lamai, trei linguri lapte praf. Aplicati pe ten si asteaptati 15-20 minute.( aceasta masca este potrivita si pentru tenul mixt/normal).
 
  Amestecati o lingura de miere cu doua linguri de iaurt si cu un bob de drojdie. Timp de asteptare: 20 minute.



  Dati prin razatoare doua mere si amestecati marul astfel obtinut cu o lingura de miere. Timp de asteptare: 20 minute.

  Argila este ideala pentru eliminarea excesului de sebum si pentru matifierea tenului.Amestecati doua linguri de pudra de argila cu putin ceai de musetel sau de salvie pana obtineti un amestec de consistenta smantanii.Aplicati un strat relativ gros si asteaptati sa se usuce. Clatiti cu apa calduta.

   Masti pentru tenul uscat:

   Pasati cu blenderul (storcatorul) doi-trei morcovi pana obtineti doua linguri de suc pe care il amestecati cu patru lingurite de argila alba, pudra. Daca amestecul este prea uscat, mai adaugati suc de morcovi. Aplicati aceasta masca pe fata, lasati-o sa actioneze 15 minute si clatiti bine.

   Uleiul de germeni de grau este ideal pentru tenul uscat. Amestecati o lingura de ulei de germeni de grau caldut cu un galbenus de ou si cateva picaturi de otet de mere. Aplicati masca si asteptati 15 minute. Clatiti cu apa calduta.
  
   Stoarceti un avocado pentru a obtine trei linguri de suc, adaugati doua linguri de argila alba sau roz, pudra. Aplicati masca pe fata, lasati-o sa actioneze timp de 15 minute dupa care clatiti bine.Avocado hraneste si cicatrizeaza pielea uscata.


   Aplicati pe ten o compresa de tifon imbibata cu un amestec din ulei de germeni de grau, avocado si ulei de migdale dulci. Lasati sa actioneze 20 minute si clatiti.

   Pasati doua banane verzi si amestecati cu o lingura de miere si 1/2 pahar iaurt. Timp de asteptare: 20 minute.

   Amestecati doua linguri de miere+ doua linguri ulei de masline. Aplicati pe ten si asteptati 30 minute.

   Masti pentru ten mixt/normal:

    Amestecati un galbenus de ou, o lingura de argila alba pudra si o lingura de branza de vaci. Aplicati pasta obtinuta pe fata, lasati-o 20 de minute, dupa care clatiti cu apa din abundenta.

  Pasati o banana coapta si adaugati putina miere; separat, mixati o patrime de ananas proaspat. Aplicati banana pe zonele uscate(obraji) , iar in zona T aplicati pulpa de ananas. Lasati sa actioneze 20 minute, apoi clatiti cu apa de trandafiri.

  Amestecati sase petale de trandafiri cu doua lingurite de apa de trandafiri, o lingurita de iaurt si o lingurita de miere. Lasati sa actioneze pe ten 20 minute.

  Dati prin razatoare un morcov si adaugati o lingura de smantana dulce. Aplicati pe ten si asteptati 15-20 minute.




   Masti pentru acnee, pori dilatati si puncte negre:

   Se amesteca doua linguri praf de argila+ o lingurita ulei de masline+ o lingurita zeama de lamaie. Se lasa sa actioneze pe ten 10-15 minute.

   Se amesteca argila+apa+suc de lamaie. Se lasa sa actioneze pe ten 10-15 minute.

   Intr-un vas se amesteca apa cu argila alba, adaugand treptat o lingurita de miere. Se lasa masca sa actioneze pe ten 15 minute.

 
         





   


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis